Vackra paradisstränder för kiteboarding

Karibien är en perfekt destination för dig som uppskattar friluftsliv som surfing eller kiteboarding. Där finns paradisöar med med otroligt vackra stränder och bra förhållanden vad gäller vind och vågor. Detta både för nybörjare och mer erfarna. Även den karibiska kusten i Mexiko bjuder på goda förhållanden och fantastiskt vacker natur. Har du möjlighet att testa flera olika öar och länder så är det att rekommendera. Det finns en mängd platser som du inte bör missa. Väderförhållandena är ofta som bäst under november till april vilket gör Karibien till ett bra resmål för dig som bor på norra halvklotet och saknar att ge dig ut på vågorna under vinterhalvåret! Det finns även platser med ultimata förhållanden i vind och temperatur året runt. Exempel på det är Aruba eller Dominikanska republiken. Viktigt r bara att göra research och välja rätt destination. Antalet öar uppgår till närmare 700. Dessa är både obebodda samt bebodda. Till Karibien räknas även kusten från Mexiko i norr till Venezuela i söder.

Att välja destination

Surfare söker sig helst till Atlantsidan av öarna till länder som Puerto Rico, Dominikanska Republiken, Jamaica, Martinique eller Barbados. Detta för ultimata förhållanden. Besökare som ägnar sig åt kiteboarding har ett oändligt antal alternativ att välja mellan. Om du reser under perioden december till mars får du värme både i luften och i vattnet. Ett utmärkt val är Brittiska Jungfruöarna öster om Puerto Rico. Där är turismen en av de största inkomstkällorna och det finns därför gott om bekvämligheter och aktiviteter även när du inte är ute på vågorna. Du som har möjlighet kan även hyra segelbåt för att besöka flera olika öar och prova på det som man brukar kalla den vackraste platsen att segla på i hela världen. Priserna varierar på de olika öarna men generellt är Brittiska Jungfruöarna en av de dyrare öarna att semestra på i Karibien. Letar man efter l platser i Karibien med lägre priser ska man istället söka sig Mexiko och Kuba som är bland de billigaste länderna i Karibien. Även Guadeloupe och Panama ligger relativt bra till som billiga resmål där du också kan njuta av friluftsliv.

Att resa med familj

Vill du uppleva Karibien tillsammans med familjen och har små barn så kan du boka en destination istället för flera. Bra familjedestinationer där du får det efterlängtade strandlivet men också surf eller kiteboarding är till exempel Bahamas och Aruba. Det finns också andra alternativ för dig som behöver en mer planerad resa. Många väljer att resa med kryssningsfartyg för att få möjligheten att se många olika platser och samtidigt slippa den tunga planeringen av resor och boende. När du köper ett kryssningspaket får du allt i ett och bor och äter de flesta av dina måltider på båten. Du besöker många spännande resmål och får prova på lokal mat, kultur och naturupplevelser. Om du inte vet mycket om kryssningar sen innan kan det vara värt att göra lite efterforskningar kring det. kryssningkaribien ger många bra tips på hur du förbereder dig för att få ut mesta möjliga av din resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *