Att ägna sig åt kitesurfing på heltid

Det är många som skulle vilja sluta sitt heltidsjobb och bara ägna sig åt sin hobby och sitt fritidsintresse. Kanske är det någon sport som hjärtat klappar lite extra mycket för som man vill satsa på. Men i början är pengafrågan ett problem om man vill satsa och utföra sin hobby på heltid sen gäller det att hobbyn drar in pengar med. Ett annat alternativ är att man har sparat ett bra tag innan man bestämmer sig för att satsa helhjärtat. Då kan man med gott samvete börja utföra sin sport på heltid.

Mix av segling och wakeboarding

Kitesurfing är när en person står på en bräda i vattnet och drivs framåt av vinden, givetvis med hjälp av kraftdrake. Man kan säga att det är en form av segling och den har många gånger beskrivits som en mix av segling och wakeboarding. Johanna Cecilia lämnade finansbranschen – för att kitesurfa och utveckla sin dröm till verklighet. I ett land där hon kunde utföra kitesurfing varje dag utvecklades hon väldigt fort och siktar idag in sig på stora tävlingar i flera olika länder. I Sverige började kitesurfing dyka upp runt 1991-2001 och är idag en sport som man kan se i större delen av landet.

Bästa ställena för kitesurfing

De bästa ställena för kitesurfing är främst i Södra Sverige, Gotland, Öland och på Västkusten. Även utanför östkusten kan du hitta finna platser som Hölick utanför Hudiksvall, Torö utanför Nynäshamn, Hällan utanför Luleå och Dalarö utanför Stockholm. Enligt Johanna Cecilia är det träning, träning och träning samt driv som är avgörande för om du kommer lyckas eller inte. Det är viktigt att befinna sig på platser där du kan träna varje dag. Vilja, beslutsamhet och mental styrka är de tre ord som behöver upprepas. Det är även viktigt att stå på sig och tro på sig själv då omgivningen ibland kan vara tveksam till att utöva en hobby på heltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *