Kitesurfaren från Leaby lär ut kitesurfing i Sydafrika

Från att ha lärt ut kitesurf i Halmstad är det nu dags för nya äventyr. 26-årige Charles Kallin åker med sin flickvän ner till Sydafrika för att lära ut sporten till andra intresserade. Den perfekta semesteraktiviteten för den som tycker om havet och att uppleva den spänstiga känslan av vinden som greppar tag i en. Charles själv har hållit på i mellan tre och fyra år och han säger att sporten nu blivit en stor del av hans liv. För denna äventyrslystna sport är snarare en livsstil än en hobby.

Sydafrikas vackra stränder erbjuder mer

Det är inte konstigt att det just är till Sydafrika Charles vill. Med de vackra stränderna och det underbara landskapet erbjuder landet så mycket mer än man anar. Under sommarmånaderna från oktober till april ligger temperaturen på perfekt nivå och med optimal vindstyrka nästan varje dag. Det är den perfekta platsen att bege sig till för den som vill uppleva kitesurfningens bästa sida. Med tanke på att Sydafrika har sommar när vi har vinter, så är en resa ner dit ett fantastiskt sätt att undvika en del av de kalla och långa vintermånaderna här uppe i norr. Dessa underbara egenskaper och vackra natur är anledningen till att en Kitesurf-frälst sprider kunskap i Sydafrika.

Undviker hajarna i surfarparadiset

Med tanke på antalet hajar som cirkulerar i haven runt Sydafrika, kanske många kan känna ett litet motstånd till att ge sig ut och surfa just där. Tack och lov behöver det inte vara ett hinder, Charles och hans flickvän har valt att åka till Langebaan, just för att slippa mötas av hajarnas tänder. Langebaan, som ligger 120 kilometer norr om Kapstaden, är skyddad av en lagun dit hajarna inte gärna beger sig. Tack vare det varmare vattnet i lagunen, tycker sälarna inte om att simma där och hajarna ser därmed ingen anledning att ta sig dit. Det är den absolut bästa platsen för att utöva den adrenalinhöjande sporten och du garanteras en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *