Träna kiteboarding på land

Kiteboarding är en relativt ny grej i Sverige men blir mer och mer populärt hela tiden. I Sverige är säsongen betydligt kortare än i södra delarna av Europa och resten av världen så det gäller att ta vara på den korta säsongen. Som nybörjare ger man sig givetvis inte ut på vatten utan man får börja sin träning på land för att hitta tekniker och känna in utrustningen. Man behöver relativt lite utrustning men den är rätt dyr. Man kan dela upp sina inköp och då kanske börja med brädan så man kan träna med den på land.

Vädret är en viktig del

När man ska ut på vattnet så är den viktigaste delen såklart vädret. Givetvis vill man gärna ha sol och varmt men allra viktigast är såklart vinden som ju är en del av sporten. När man ska kolla kolla vädret finns det ju idag massvis med väderappar som har prognoser timme för timme men de är inte alltid så pålitliga. Det har visat sig att det som visat sig vara mest korrekt är det gamla hederliga tv-vädret. Man kan ju se om man jämför olika appar att det kan skilja väldigt mycket däremellan och nån av dem stämmer ju oftast men inte samma dag från dag så det är det som blir det svåraste, att veta vilken som visar rätt just idag.

Den något enformiga starten

När man börjar med kiteboarding kan det kännas träligt innan man får komma ut med sin drake på vatten och komma igång på riktigt. Det känns kanske inte så roligt i längden att stå inne eller på land och träna. Då får man vara lite kreativ och hitta på lite olika lösningar så att det blir roligt ändå. Man kan ju hitta vackra platser även på land där man kan få utsikt och sinnesro. Har man tur kanske man hittar ett hus med fint läge som har fönster med panoramavy så man kan låtsas att man är där ute på vattnet när man står inne i värmen. Hur som helst är det klart värt allt när man får komma ut på riktigt första gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *