Boka en kitesurfresa

Idag kan du hitta de flesta resetyper på nätet och åka iväg till fjärran länder för att sporta, uppleva äventyr eller lära dig laga mat. Om du älskar eller vill lära dig kitesurfing kan en kitesurfresa vara rena nöjet. Det finns flera platser både på nära och långväga håll dit du kan åka för att utforska kitesurfing och härliga vatten. Åk på egen hand och ta en kurs på plats eller boka via en researrangör – det sista är ofta det mest rekommenderade alternativet då du får tillgång till utrustning, guide och boende nära stränderna.

Länder och orter som lämpar sig för kitesurfing

Både i Europa, USA, Australien, Sydafrika och många andra platser är idealiska för kitesurfing. Även på vissa ställen i Sverige kan du utöva kitesurfing, på till exempel västkusten och i Skåne där skärgård och småöar är mindre vanligt vilket gör att du har mer utrymme.

I Europa är kiteresor till Sicilien och Sardinien vanliga där plattvattnet är bra och vädret strålande för det mesta på sommaren. Det är termalvindar som de flesta kitesurfare vill åt och just dem hittar du här. I Italien finns det dessutom härligt god mat, mysiga byar med shopping och kultur med små söta vägar på vilka du kan ta dig runt på elmoped och olika former av boenden för kitesurfare. Ibland kan du bo på ett hotell tillsammans med alla surfare, men det finns också möjlighet att till exempel bo på en stor båt eller yacht med helpension och ha närheten till vatten bara några centimeter bort.

Portugal är ett annat populärt surfarland, för alla former av surfing. I södra Portugal vid Algarve och Faro finns stränder som är så ljuvliga att du knappt tror dina ögon när du ser dem. Där har du också stora ytor vilket är det som eftersträvas vid kitesurfing. Du ska kunna ta dig en lång bit på öppet

vatten utan att bli avbruten av öar och liknande.

Utomeuropeiska destinationer för kiteare är USA, speciellt i Florida och utanför Miami eller vid Key West. Där är det gott om plattvatten och vädret är varmt och gynnsamt. Dessa långresor kan dock bli av det dyrare slaget jämfört med om du skulle stanna i Europa. Tänk på att ta med dig en bra reseförsäkring som täcker de skador som kan uppkomma av kitesurfing. Det är en actionfylld sport som bör respekteras.

För kiteare i Sverige

Du som inte vill åka så långt kan stanna här hemma i Sverige och utöva kitesurfing. De vanligaste platserna i Sverige är Öland och Gotland samt västkusten. Öland och Gotland har garanterat mycket sol och stora vidder som lämpar sig för kiteare. Om du stannar i Sverige slipper du kruxet med pass och reseförsäkringar och det kan vara ett bra sätt för nybörjare att bekanta sig med sporten på hemmaplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *